nieuws

Prorest: nieuw concept voor bedrijfsrestaurants

Catering

Prorest ontwikkelt een nieuw concept voor bedrijfsrestaurants. De naam luidt Catering by Design. Het heeft vooral te maken met maatwerk en het in een vroeg stadium betrekken van de cateraar bij nieuwbouw.

Prorest: nieuw concept voor bedrijfsrestaurants

Volgens commercieel directeur Casper van het Hof halen steeds meer opdrachtgevers de cateraar erbij als het om nieuwbouwprojecten gaat. Voorheen bijna een zeldzaamheid. ‘Het is vaak de interieurarchitect die het concept bedenkt’, zegt hij in het eigen magazine Smakelijk. Het meedenken van de cateraar van begin af aan heeft bij Prorest de naam Catering by Design gekregen.

Risicovol

‘Het is het nieuwe maatwerk. Het is meedenken, maar niet alleen over de styling of sfeer van het restaurant, maar over het totale concept. van de vloer tot het plafond en alles wat daar tussen zit’, aldus Van het Hof. ‘Wil een opdrachtgever een restaurant dat optimaal bijdraagt aan zijn imago (..) dan moet hij de cateraar er vanaf het begin af aan bij betrekken.’

Dat gebeurt straks in ieder geval bij het bedrijfsrestaurant van de Belastingdienst in Doetinchem. Ook de 23 Prorest-restaurants bij ABN AMRO ondergaan een metamorfose. Vorig jaar ontwikkelde Prorest ‘vanuit het niets’ een nieuwe formule bij Marsh in Rotterdam, Njoy Food, Drinks & Meetings. Eind 2006 werd het horecamatige concept seven2seven geïntroduceerd bij Endemol (foto).

Van het Hof: ‘Als de cateraar betrokken is bij design en build kan hij veel makkelijker excelleren in de fase van maintain en operate. Het is een integrale manier van werken die er zelfs toe kan leiden dat je als cateraar een meer risicovol contract durft af te sluiten.’

Reageer op dit artikel