nieuws

Radiostilte rondom directeur GelreDome

Catering

Rondom de arrestatie van GelreDome directeur Jasper van Amstel (links op de foto in betere tijden) worden door politie en openbaar ministerie tot nader order geen mededelingen gedaan. Dit meldt dagblad De Gelderlander. Van Amstel die in het verleden zijn stempel drukte op catering in het stadion, wordt ervan verdacht zijn vrouw om het leven te hebben gebracht.

Radiostilte rondom directeur GelreDome

De 47-jarige directeur belde in de nacht van maandag op dinsdag na een echtelijke ruzie zelf de politie met de melding dat hij zijn vrouw had gedood. De 45-jarige Friederieke Warburg werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar ze dinsdag overleed. Een team van dertien rechercheurs is op de zaak gezet, aldus De Gelderlander.

Van Amstel werd na het incident aangehouden. Hij wordt formeel verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw en wordt vrijdag voorgeleid aan een rechter-commissaris. Die beslist of hij langer vast blijft zitten.

Hoe de vrouw precies om het leven is gekomen, willen politie en justitie niet kwijt. De politie houdt het er op dat ze is omgekomen na een melding van huiselijk geweld. Er circuleren in Arnhem veel geruchten over de zaak.

Reageer op dit artikel