Raketjes te duur in Plopsaland NL

Raketjes te duur in Plopsaland NL

In de Nederlandse vestiging van Plopsa Indoor (Coevorden) is het raketje van de menukaart geschrapt. Nederlanders kochten het ijsje niet, dat daar 2,50 euro kostte.

In België wordt die verkoopprijs geaccepteerd, maar de organisatie hield geen rekening met de status van het raketje in Nederland.

‘In België hebben we er nooit opmerkingen over gekregen. We wisten niet dat de raket in Nederland helemaal is vercommercialiseerd. Het ijsje wordt zelfs weggegeven bij sommige producten. Dan is het te begrijpen dat mensen 2,50 euro teveel geld vinden’, zegt hij in de Telegraaf.

De Nederlandse bezoekers van het kabouter Plop-park klaagden steen en been over de hoge prijs. De eigenaar van het park heeft ervoor gekozen om de verkoopprijs van het ijsje niet te verlagen, maar het product uit het assortiment te halen. In België blijft het ijsje wel op de kaart staan.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.