nieuws

Rechter dwingt Avenance tot vertrek uit ziekenhuis

Catering

Avenance moet vertrekken uit het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Het ziekenhuis mag van de rechter de huurovereenkomst met de contractcateraar uit Lijnden beëindigen. Avenance overweegt in hoger beroep te gaan.

Rechter dwingt Avenance tot vertrek uit ziekenhuis

Het Doetinchemse ziekenhuis startte vorig jaar een aanbestedingsprocedure. Volgens Avenance om zo van de cateraar af te komen. ‘Het Slingeland Ziekenhuis maakte de situatie aanhangig bij de voorzieningenrechter. Wij hebben beroep gedaan op huurbescherming’, zegt Avenance-directeur Paul Wortelboer.

Woensdag besliste de bestuursrechter in Zutphen dat ‘Slingeland’ in haar recht staat om de huurovereenkomst te beëindigen. Volgens de rechter is het ziekenhuis niets te verwijten. Avenance moet nu per 11 april vertrokken zijn uit de instelling, die in de Vermaat Groep een nieuwe cateraar heeft gevonden.

Wortelboer: ‘Ik voer overleg met juristen en we overwegen in beroep te gaan.’ Hoewel de uitspraak gevolgen heeft voor Avenance lijkt het scheppen van een precedent (voor andere cateraars) niet zeker. ‘Ieder geval moet op zich bekeken worden en is sterk afhankelijk van gemaakte afspraken en contracten.’

Reageer op dit artikel