'Revolutionair f&b concept ziekenhuis

'Revolutionair f&b concept ziekenhuis

Een revolutionair food & beverage concept voor ziekenhuizen. Althans, volgens Sodexho Health & Care Services. De zorgtak van het cateringbedrijf introduceert At Your Request. Patiënten en hun bezoek kunnen op elk gewenst moment eten en drinken bestellen.

'Eten en drinken in een ziekenhuis is veelal gebonden aan vaste tijden, kent beperkte keuzemogelijkheden en sluit niet altijd aan bij de wensen van de patiën', legt Jeroen van Beek, adjunct directeur Health & Care Services, uit. 'Daarom hebben we het revolutionaire concept At Your Request gelanceerd.'

Met het food & beverage concept wordt het voor patiënten en hun bezoek mogelijk om op elk gewenst moment van de dag eten en drinken te bestellen op de kamer. 'Een smakelijk ontbijt, tussendoortje, lunch of een sfeervol diner, de uitgebreide menukaart maakt het allemaal mogelijk', aldus Van Beek. 'Uiteraard wordt er hierbij rekening gehouden met eventuele dieetvoorschriften.'

At Your Request is een Amerikaanse innovatie van Sodexho en draagt volgens de cateraar bij aan een aangenaam verblijf in het ziekenhuis, versterkt het gastvrijheidimago en de concurrentiepositie van het ziekenhuis. Van Beek: 'Door een bewuste keuze van de patiënt vermindert dit concept eveneens de verspilling van ongebruikt eten en drinken, ofwel Fresh on Demand.'

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.