nieuws

Rinierse: ‘Steeds korter lopende contracten

Catering

In 2007 hebben opvallend veel contractwisselingen plaatsgevonden. En cateraars krijgen steeds vaker te maken met opdrachtgevers die een korter lopend contract willen. Dat heeft Hans Rijnierse, voorzitter van de Veneca, geconstateerd.

Rinierse: ‘Steeds korter lopende contracten

Volgens Rijnierse is er in 2007 prima gepresteerd. Hij houdt het op een groeicijfer van ‘twee tot vier procent’. ‘Opvallend is dat zeker naar het einde van het jaar nog veel offertes worden aangevraagd en vele tenders nog lopen’, aldus de voorzitter van de belangenvereniging van Nederlandse contractcateraars in het blad Shops Out Of Home.

In 2008 moet onder meer het systeem Tendernet het traject van aanbestedingen vergemakkelijken. Rijnierse zegt dat de Veneca zich zorgen maakt om de prijsontwikkelingen van grondstoffen. Samen met leveranciers moet ‘het prijsopdrijvende effect zoveel mogelijk beperkt worden’.

In verband met een nieuwe cao voor de contractcatering belooft Rijnierse dat ‘de Veneca zich zal inspannen om ook voor de werknemers een goede regeling te treffen rond overname van personeel’.

Reageer op dit artikel