nieuws

RIVM: Voedingsaanbod scholen kan beter

Catering

De aanpak van overgewicht op middelbare scholen kan een stuk beter en daadkrachtiger. Dat concluderen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ in het onderzoek ‘Overgewichtpreventie in het voorgezet onderwijs 2007’.

RIVM: Voedingsaanbod scholen kan beter

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaf opdracht voor het onderzoek. Ruim vijfhonderd schoollocaties vulden hiervoor een enquête in. Volgens de onderzoekers kan het voedings- en bewegingsaanbod op middelbare scholen veel beter.

Bijna 90 procent van de scholen heeft een kantine of frisdrankautomaat en op bijna 80 procent van de locaties staat een snoepautomaat.

Volgens het RIVM zijn verbeteringen mogelijk, want slechts een op de drie scholen geeft buiten het reguliere onderwijs aandacht aan overgewicht.

De meeste schoollocaties geven aan in de toekomst meer aandacht te zullen schenken aan dit probleem, maar volgens de onderzoekers is het van belang dat deze voornemens ook in praktijk worden gebracht.

Meer schoolcatering berichten:

Reageer op dit artikel