nieuws

Ruud Baljé weg bij Sodexho

Catering

Directeur Sales en marketing van Sodexho, Ruud Baljé, heeft zijn functie neergelegd. Per 1 september treedt Baljé al terug uit de hoofddirectie van de cateraar uit Capelle a/d IJssel. Er is al een opvolger aangewezen.

Ruud Baljé weg bij Sodexho

Volgens Sodexho-directievoorzitter Hans Rijnierse was het voor Baljé ‘geen gemakkelijk besluit’ om zijn functie neer te leggen. ‘Ruud voelt zich zeer verbonden met Sodexho en heeft dan ook lang moeten wikken en wegen voordat hij tot een definitief besluit kwam’, aldus Rijnierse.

De directie betreurt het besluit van de directeur Sales en marketing, maar zegt tevens respect te hebben voor zijn beslissing. ‘We betreuren het vanwege zijn grote verdiensten en door zijn persoonlijke inbreng en band met de organisatie. We zullen Ruud zeker missen!’

Baljé gaat aan de slag als adviseur binnen de foodservicebranche vanuit zijn eigen bureau X-tra Advies. Baljé blijft in de toekomst overigens nog wel betrokken bij Sodexho. Als extern adviseur zal hij enkele projecten ondersteunen.

De opvolger van Baljé is al aangesteld. Teun Leijten wordt de nieuwe directeur Sales en marketing en wordt ook lid van de hoofddirectie van Sodexho Nederland. Leijten werkte onder meer bij Philip Morris en was commercieel directeur bij Allied Domecq Spirit & Wines Benelux.

Reageer op dit artikel