nieuws

Schoolcateringconcept steunt derde wereld

Catering

Markies Catering heeft een nieuw concept voor de schoolcatering; High Five – lekker eten’. Het is bedoeld om overgewicht onder studenten tegen te gaan. Met de verkoop van bijbehorende producten worden projecten in ontwikkelingslanden gesteund.

Schoolcateringconcept steunt derde wereld

Markies Catering in Tilburg noemt haar High Five concept ‘effectief en niet belerend’. Gezonde voeding wordt actief gepromoot onder studenten in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Jongeren worden in hun eigen taal aangemoedigd te eten volgens de regels van de Schijf van Vijf. Met boodschappen als ‘als je gezond eet, voel je je lekker’ en ‘gezond eten is cool’ worden studenten en jongeren op een positieve manier geprikkeld om gezonder te gaan eten.

Marc Damen, directeur van Markies Catering: ‘Het besef en de ervaring dat je jezelf na het eten van een broodje gezond lekkerder voelt dan na het eten van een zak chips, dat het broodje gezond net zo lekker of zelfs lekkerder is en dat door gezonde voeding je er beter uitziet, is de combinatie die een ander eetpatroon bijbrengt.’

Een ander kenmerk van de ‘High Five’ productlijn zijn de speciale ‘4-2’ (spreek uit ‘for two’) producten. Bij verkoop van ieder ‘4-2’ product subsidieert Markies een dag lang onderwijs en voeding van een kind in een ontwikkelingsland. Op deze manier tracht Markies jongeren en studenten tevens maatschappelijk bewust te maken waarbij niet alleen het eigen individu voorop staat.

Reageer op dit artikel