nieuws

Schoolkantines moeten gezonder

Catering

Gezond eten is uiteraard een eigen verantwoordelijkheid, maar scholen en schoolkantines kunnen dat wel stimuleren door een gezond aanbod om zo een gezond schoolklimaat te creëren. Volgens cijfers van de GG&GD is 20 procent van de leerlingen in het MBO te dik. Het Vitality Event biedt oplossingen voor dat probleem.

Schoolkantines moeten gezonder

Overgewicht op scholen is een maatschappelijk probleem. In het voortgezet onderwijs en MBO zetten steeds meer organisaties zich in om leerlingen te stimuleren gezonder te eten en meer te bewegen.

Het Vitality Event gaat in op de verantwoordelijkheid van scholen en de mogelijkheden die er zijn om leerlingen een gezonde omgeving te bieden. Dat varieert van samenwerking met lokale sporters en sportverenigingen tot ‘hoe krijg ik mijn leerlingen aan de gezonde hap’.

Experts van de Voedsel en WarenAutoriteit (VWA), het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) en medewerkers van scholen en schoolkantines zullen gedurende de dag ingaan op schoolkantines.

Niet alleen het aanbod, maar ook de manier van presenteren, bereiden en hygiëne staan op de agenda van het Vitality Event op 14 december in.

Reageer op dit artikel