nieuws

Schot in goedkeuring CAO-contractcatering

Catering

Het principeakkoord over een nieuwe CAO in de contractcatering is goedgekeurd door de CAO-commissie van FNV Catering. Hiermee komt er schot in het definitief vaststellen van de nieuwe arbeidsovereenkomst. De gezamenlijke vakbonden en werkgeversorganisatie Veneca bereikten het principeakkoord na lang onderhandelen op maandag 22 mei.

Schot in goedkeuring CAO-contractcatering

FNV Catering zegt ‘bijzonder blij’ te zijn met het resultaat. Maar hoewel de eigen CAO-commissie goedkeuring verleende is het officiële traject binnen die bond nog niet ten einde. Op 26 juni buigen de kaderleden van de bond zich nog over de tekst. De nieuwe CAO heeft een looptijd van 1 april 2006 tot 1 april 2008. In juli dit jaar volgt eenmalig 0,25 % uitkering, een structurele loonsverhoging van 1,5 % op 1 juli 2006 en 1,75 % op 1 april 2007, bij elkaar dus 3,25 %.

Vooral op het vlak van contractswisselingen en bezuinigingen konden bonden en Veneca het tijdens de onderhandelingen niet eens worden. Uiteindelijk is hierover het volgende afgesproken: bij contractswisseling treden alle betrokken medewerkers op locatie in dienst bij de overnemende cateraar en gaan zij ‘één op één’ over.

Reageer op dit artikel