nieuws

Sevagram introduceert nieuw gastvrijheidsconcept

Catering

Zorgorganisatie Sevagram heeft een nieuw gastvrijheidsconcept gepresenteerd. Genieten met een hoofdletter G is de bedoeling van Gasterie, dat is uitgerold in acht zorgcentra in Heerlen en het Heuvelland.

Sevagram introduceert nieuw gastvrijheidsconcept

Later dit jaar wordt het concept op nog vier andere locaties ingevoerd. Projectmanager Roy Kroos, die het concept bedacht en implementeerde, laat weten dat Gasterie staat voor gastvrijheid, gastronomisch, gezonde maaltijd en gezelligheid.

‘Voor onze bewoners vormen de dagelijkse maaltijden het hoogtepunt van de dag. Naast een dagelijks gezonde warme maaltijd is ook het sociale aspect van belang. Gezamenlijk een maaltijd nuttigen.’

Binnen het nieuwe concept kunnen bewoners ter plekke kiezen uit drie keuzemenu’s. De bestellingen worden à la carte aan tafel opgenomen met behulp van een terminal. Daarin zitten gegevens verwerkt van de cliënten, bijvoorbeeld met betrekking tot eventuele diëten. De bestellingen worden radiografisch doorgegeven aan de keuken.

De maaltijdcomponenten worden sous-vide aangeleverd en klaargestoomd. Er is gekozen voor een eilandopstelling. Kroos: ‘Dit zorgt voor een open en huiselijk sfeer. Bijkomend voordeel is dat op natuurlijke wijze een vervlechting ontstaat tussen de koks en de gastvrouwen.

Reageer op dit artikel