nieuws

‘Sexuele intimidatie bij cateraar Britse ambassade Irak

Catering

Een Iraakse schoonmaakster en twee koks beweren donderdag in een interview met The Times dat op de Britse ambassade in Bagdad een cultuur heerst van seksuele intimidatie, misbruik en pesterijen.

‘Sexuele intimidatie bij cateraar Britse ambassade Irak

Een Britse manager van het bedrijf KBR dat onder meer de gebouwen van Britse en Amerikaanse ambassade in Irak catert en schoonmaakt, boodt de schoonmaakster een verdubbeling van haar loon aan als ze met hem de nacht wilde doorbrengen. Toen ze weigerde, werd haar loon ingehouden en volgde ontslag. Dat schrijft de Telegraaf.

Ook zouden sommige managers van KBR het huishoudelijk personeel regelmatig hebben betast. Wie in opstand kwam, werd ontslagen. De ambassade liet de klachten ongemoeid en de bewuste manager mocht volgens de drie zelf onderzoek naar de grieven doen. Het KBR ontkent de klachten.

De drie zijn naar de krant gestapt in de hoop dat het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken een onafhankelijk onderzoek laat uitvoeren.

Reageer op dit artikel