nieuws

Sfeer aan tafel geeft ouderen eetlust

Catering

Veel bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen zijn ondervoed, schrijft Grootkeuken. Een van de oorzaken hiervan is dat bewoners vaak een slechte eetlust hebben en daarom te weinig eten. Die oorzaak is volgens onderzoek weg te nemen door ervoor te zorgen dat er meer sfeer aan tafel is en de bewoners meer gaan eten.

Sfeer aan tafel geeft ouderen eetlust

Een van de resultaten van het hierop gerichte Verbetertraject Eten en Drinken is het boek ‘Elke maaltijd weer een feest’. Het boek geeft verpleeg-en verzorgingshuizen die zelf met het onderwerp eten en drinken aan de slag willen praktische handreikingen voor een betere maaltijdambiance.

Het blijkt dat mensen meer gaan eten als het gezellig is aan tafel en het eten op een aantrekkelijke manier geserveerd wordt. De brochure ‘Elke maaltijd weer een feest!’ geeft een aantal handreikingen om de ambiance rond de maaltijden in verpleeg- en verzorgingshuizen te verbeteren. Daarbij komt zowel de praktische als de organisatorische kant aan de orde.

Hieronder een amateurfilmpje van de brand:

Reageer op dit artikel