nieuws

Slechts 20 procent ziekenhuizen biedt á la carte

Catering

Slechts 20 procent van de ziekenhuizen biedt voor zijn patiënten een vorm van à la carte service. Dat komt naar voren uit de voorlopige resultaten van onderzoek naar de voedselvoorziening in ziekenhuizen van Kanters Horeca Advies. De resultaten zijn ter beschikking gesteld aan www.missetcatering.nl.

Slechts 20 procent ziekenhuizen biedt á la carte

Adviseur Dennis Oemar Said, Partner bij Kanters Horeca Advies, laat weten dat de resultaten reden geven tot nadenken. ‘Bekijk een willekeurige presentatie van trends in ziekenhuizen en je leest dat ziekenhuizen hun patiënten via een à la carte service gaan voorzien van eten en drinken. In werkelijkheid gaat het slechts om 20 procent van de ziekenhuizen.’

Het onderzoek wijst verder uit dat het merendeel van de ziekenhuizen (ruim 60%) de maaltijden op de verpleegafdeling regenereert. 20% gebruikt maaltijdkarren (meals on wheels) waarbij patiënten vanuit bed uit een aantal maaltijdcomponenten kunnen kiezen.

Iets meer dan de helft van de ziekenhuizen besteedt het publieksrestaurant uit aan een cateraar. Het bedrijfsrestaurant wordt in 90% van de gevallen in eigen beheer gehouden. De patiëntenmaaltijden worden voor 70% in eigen beheer geproduceerd. Dennis Oemar Said: ‘Er is nog een wereld te winnen voor cateraars in ziekenhuizen.’

Reageer op dit artikel