nieuws

Sligro-baas kritisch over eetpaleis van € 60 mln

Catering

De plannen voor een groot recreatiecomplex annex kenniscentrum in Veghel, ook wel eetpaleis EETNL genoemd, kan op kritiek rekeningen van Sligro-baas Abel Slippens. Ook topcateraar Bob Hutten heeft zijn vraagtekens.

Sligro-baas kritisch over eetpaleis van € 60 mln

‘Foodstad’ Veghel kwam in oktober groot in het nieuws met het plan een eetpaleis, EETNL genaamd, te openen in 2009. Het complex rekent op 1,4 miljoen bezoekers per jaar. Het project kost 60 miljoen euro.

In Het Financiële Dagblad uit topman Abel Slippens van Sligro kritiek op het plan. ‘Een centrum met 1,4 miljoen bezoekers, met 7.000 auto’s op een parkeerplaats van twee hectare? Daar geloof ik niet in. Het is pure megalomanie’.

Ook Bob Hutten, eigenaar van het in Veghel gevestigde Hutten Exclusieve Catering en afgelopen jaar winnaar van een Misset Catering Award, heeft zo zijn twijfels. ‘Misschien moeten we als Veghel niet al te grote schoenen aantrekken en het aan een grotere stad laten’, aldus Hutten in Het Financieele Dagblad.

Naast Hutten Exclusieve Catering is ook topcateraar Maison van den Boer afkomstig uit Veghel. Daarmee gaat Veghel door het leven als cateringhoofdstad van Nederland. Verder bevinden zich diverse food-gerelateerde bedrijven in Veghel, een stad met 25.000 inwoners.

Reageer op dit artikel