nieuws

Slot Zeist: benefietgaladiner topkoks

Catering

Demo Kitchen Foundation organiseert op 11 juni 2007 een groots benefietgaladiner in Slot Zeist ten bate van het ontwikkelingsproject in Escalante City op de Filippijnen. Dertien topkoks (17 sterren!) verzorgen het diner.

Slot Zeist: benefietgaladiner topkoks

Topkoks uit heel Nederland, sommeliers en maitres, culinaire organisaties, gilden van fijnproevers, horecaleveranciers en opleidingen, in totaal zo’n 250 personen, werken belangeloos mee aan dit diner. Initiatiefnemer is de onlangs opgerichte Demo Kitchen Foundation , die zich inzet voor educatie op het gebied van voedselproductie en voedselveiligheid in ontwikkelingslanden.

Zeventien sterren
Dertien culinaire kanonnen met tesamen maar liefst zeventien sterren, zoals Cees Helder, voorheen chefkok van het befaamde Parkheuvel in Rotterdam, Sergio Herman van restaurant Oud Sluis in Zeeuws-Vlaanderen en Jacob-Jan Boerma van de Leest in Vaassen, gaan tijdens het galadiner in de verschillende stijlkamers van Slot Zeist hun kunsten vertonen en uitleg geven bij exquise tafelbereidingen.

Performers en kleinkunstenaars treden op
Het galadiner wordt omlijst met een keur van feestelijke muzikale optredens, performers en kleinkunstenaars. Het benefietgala wordt mede georganiseerd door Leo van Eeghem, voorzitter van de sector restaurants van Koninklijke Horeca Nederland, Guido Nijssen, hoofdredacteur van de restaurantgids Lekker en Jan van Lissum, directeur van de Wine & Food Association, tevens hoofdredacteur restaurantgids GaultMillau in Nederland.

Reageer op dit artikel