nieuws

Snacks hardlopers Dancevalley

Catering

Danceliefhebbers mogen dan trendy en hip overkomen, qua foodbeleving zijn ze vrij traditioneel. Dat bleek afgelopen weekend tijdens DanceValley. Op het festival vonden vooral snacks gretig aftrek. En daar is Number One Catering specialist in.

Snacks hardlopers Dancevalley

Wordt op andere muziekfestivals al geëxperimenteerd met zelfs oesters, op het dansfestijn DanceValley in Spaarnwoude afgelopen weekend zijn het broodje hamburger en de frites met de hardlopers. Number One Catering uit Oostzaan verzorgt al zeven jaar het foodgedeelte op dit festival.

‘Danceliefhebbers willen snel wat eten en dan weer verder feesten’, verklaart Petro Blesing, operational manager van Number One (links op de foto). ‘We hebben wel eens sushi geprobeerd, maar dat liep gewoon niet’, vult eigenaar Maayk de Poorter (r) aan.

Het drankgedeelte is in handen van een andere partij, De Wit Events. En hoewel luxe mixen worden aangeboden zijn ook hier reguliere producten als bier, fris en water de toppers. ‘Er gaan zo’n 100.000 pet-flesjes Heineken doorheen, nog afgezien van de enorme hoeveelheid tapbier’, aldus eigenaar Ed de Wit. Hij ziet dat een drankje als Smirnoff Ice het na een ‘dalletje’ in 2005 het nu weer goed doet.

DanceValley, voor de tweede maal in successie een meerdaags festival werd vrijdag bezocht door zo’n 12.000 fans, waarvan er een groot deel bleven slapen op de camping. Overigens ook gecaterd door Number One. Op zaterdag waren er ruim 40.000 danceliefhebbers op het recreatiegebied Spaarnwoude bij Haarlem.

In het komende nummer van Misset Catering een uitgebreid verhaal over de (verschillen in) catering op de festivals DanceValley en Lowlands (18, 19 en 20 augustus in Biddinghuizen).

Reageer op dit artikel