nieuws

Sneltap voor evenementencatering

Catering

Een hele snelle biertap die op drukbezochte evenementen van pas zou kunnen komen. Daarmee verrijkt de Amerikaan Josh Springer de markt. Het is een nieuw systeem. Als het aan hem ligt maakt de vertrouwde tap, zoals wij die kennen, plaats voor dit revolutionaire systeem.

Sneltap voor evenementencatering

De Amerikaan bedacht de zogeheten Bottom’s Up Draft. Daarbij worden de glazen niet van bovenaf, maar van onder gevuld. In de bodem van de beker zit een opening met daarop een magneet, die door de kracht van het bier omhoog wordt gestuwd.

Is het glas vol, dan zakt de magneet en is het glas dicht. Springer laat in het AD weten dat zijn systeem negen keer sneller werkt dan een traditionele tap. Hij kan er 56 biertjes in één minuut mee tappen.

De bijzondere tap wordt toegepast in een aantal Amerikaanse sportarena’s en in het MGM Hotel in Las Vegas

Reageer op dit artikel