nieuws

Sodexho in Grand Hotel Philadelphia

Catering

Sodexho Healthcare exploiteert sinds kort Grand Hotel Philadelphia in Rotterdam. Een viersterren hotel gevestigd met 20 kamers, een restaurant, een bakkerij en een take-away. Het personeel bestaat uit mensen met een licht verstandelijke beperking.

Sodexho in Grand Hotel Philadelphia

Sodexho sloot onlangs contract voor maar liefst tien jaar af met Philadelphia. Daartoe zetten vice-voorzitter van de Raad van Bestuur Stichting Philadelphia Zorg Kralt en Sodexho-directievoorzitter Rijnierse onlangs hun handtekeningen. Onder leiding van vier Sodexho-medewerkers werken in het Grand Hotel dagelijks twintig mensen met een verstandelijke beperking in de housekeeping, het restaurant en de take-away.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het Grand Hotel Philadelphia heeft een groot aantal trouwe gasten en ook de buurtbewoners in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier maken graag gebruik van het restaurant en de take-away. Met het project wil Sodexho haar rol als maatschappelijk verantwoorde onderneming onderstrepen. Beide organisaties verwachten in de toekomst gezamenlijk meer van dergelijke projecten op te zetten.

Passend werk- en dagbesteding

De Stichting Philadelphia Zorg is een landelijke netwerkorganisatie voor mensen die zorg en/of ondersteuning nodig hebben, ongeacht oorzaak, beperking of leeftijd. Met deze ondersteuning kunnen zij zo zelfstandig mogelijk invulling geven aan hun leven. Het Philadelphia-netwerk bestaat uit ongeveer 775 kleinschalige locaties. Stichting Philadelphia Horeca en Recreatie, een dochterstichting van Philadelphia, stelt zich ten doel passende werk- en dagbestedingsmogelijkheden en arbeidsintegratie te realiseren voor de cliënten van Stichting Philadelphia Zorg.

Reageer op dit artikel