nieuws

Sodexho-managers voorzien van ‘medstick

Catering

Een nieuw innovatief product dat levensreddend kan zijn. Zo kan de Medstick het best omschreven worden. Sodexho ziet de voordelen van het kaartje met medische gegevens en heeft haar managers ervan voorzien.

De Medstick is een harde schijf in de vorm van een bankpasje dat via een geïntegreerd USB-stekkertje kan worden gelezen op elke computer (zie foto). En dat in vier en binnenkort in zes talen. Gezaghebbende keuringsinstituten als TNO en het Duitse TUV hebben hun fiat gegeven aan de vinding van Serge Willems.

Sodexho-managers voorzien

Privacygevoelige gegevens zitten achter een wachtwoord en de tekst is versleuteld. De meest noodzakelijke gegevens die nodig kunnen zijn bij een ongeval – zoals bloedgroep, allergieën, te waarschuwen contactpersoon – zitten vóór het wachtwoord.Cateraar Sodexho ziet de voordelen van Medstick in en heeft het apparaatje aangeschaft voor haar managers. ‘Dat zijn mensen die vaak op pad zijn’, zegt een woordvoerder in dagblad Trouw. ‘En als het bevalt gaan we het voor meer medewerkers aanschaffen. Het idee achter de Medstick spreekt ons aan.’

Bij Kijkshop verkrijgbaar

Vakbond De Unie draagt de Medstick een warm hart toe. De vakbond biedt het kaartje aan voor leden voor € 24,50 (niet leden € 29,50) en de Kijkshop vraagt er € 49,99 voor.

Reageer op dit artikel