nieuws

Sodexho scoort groot contract

Catering

Sodexho heeft een grote opdrachtgever weten binnen te halen. Hoewel de laatste puntjes nog op de i moeten worden gezet, deelt Linda Mol van Sodexho al mee dat de gemeente Rotterdam overstag is. Het gaat om een miljoenenopdracht voor de cateraar.

Sodexho scoort groot contract

‘De opstart is 1 oktober’, vertelt de senior sales manager (regio West) aan Misset Catering. Volgens Mol betreft het een tweejarig contract met twee optiejaren. ‘De waarde bedraagt 12 miljoen euro.’ Sodexho gaat negen locaties van de gemeente Rotterdam beheren. Daar werken 5500 ambtenaren, waarvan er nu zo’n 2500 van de lunch gebruik maken.

De gemeente had voor haar acht bedrijfsrestaurants en één koffiecorner tot voor kort te maken met drie verschillende cateraars. Sodexho caterde twee (kleinere) locaties, Albron drie evenals Compass. Die laatste had de grootste locaties onder haar hoede, zoals het Europoint-gebouw (2500 ambtenaren) en het Stadskantoor (900 werknemers).

Er was Sodexho met haar hoofdkantoor in Rotterdam (lees: Capelle a/d IJssel) veel aan gelegen om deze opdracht binnen te halen. ‘Een prestige object, want het is onze thuisstad. Maar we gaan er echt niet op toeleggen’, aldus Mol. ‘Deze opdracht kan veel ander werk, zoals partijen opleveren.’

Reageer op dit artikel