nieuws

Sodexho verandert haar naam

Catering

Sodexho ondergaat een naamsverandering. Vanaf eind deze maand verdwijnt de ‘h’ uit de bedrijfsnaam. Ook volgt een nieuw logo. De rebranding voor 21 landen wordt vanuit Nederland verzorgd.

Sodexho verandert haar naam

Communicatiedirecteur Jeroen Stok meldt in de Telegraaf. ‘Ik ga de branding doen voor 21 landen! We krijgen een nieuw sterker logo en de ‘h’ zal uit de naam verdwijnen.’ Aan Misset Catering vertelt Stok: ‘Dit moet nog goed worden gekeurd in de aandeelhoudersvergadering op 22 januari in Parijs. Maar daarover verwacht ik geen problemen.’

Stok mag nog niet zeggen waaróm de ‘h’ voortaan uit de bedrijfsnaam wordt weggelaten. ‘Dat communiceren we vanaf 22 januari.’ Sodexho staat voor Societe d’Exploitation Hoteliete. Wellicht is het Franse moederbedrijf van mening dat deze naam c.q. uitleg de lading niet meer dekt. Sodexho biedt tenslotte catering en overige facilitaire diensten aan.

Geen beeltenis

Volgens de communicatiedirecteur komt er geen beeltenis bij of in plaats van het huidige logo. De nieuwe bedrijfsnaam Sodexo moet de (sterke) drager worden. Een eerdere, rigoureuze naamswijziging (van Gardner Merchant naar Sodexho) in Groot Brittannië leidde eerder tot zowel negatieve als positieve reacties.

In een publicatie over brand management staat: ‘The proposed new brand name, Sodexho, had very weak recall but offered the advantage of having fewer limiting associations, giving the company flexibility in future brand extension.’ Ofwel (vrij vertaald), Sodexho heeft weinig herinneringswaarde, maar onbegrensde associaties en flexibel om het merk in de toekomst uit te dragen.

Opvallend is dat Sodexho op internet door al dan niet direct betrokkenen al ontelbare keren wordt gespeld als Sodexo. Deze naam is met de extensies .nl en .com overigens al geclaimd door enkele onduidelijke partijen.

Reageer op dit artikel