nieuws

Sodexo helpt dakloze jongeren aan koffie

Catering

Sodexo zorgt er deze maand voor dat dakloze jongeren gratis een lekker kopje koffie kunnen drinken. Dit doet de cateraar samen met Douwe Egberts en de Stichting Zwerfjongeren Nederland.

Sodexo helpt dakloze jongeren aan koffie

Studenten kunnen op acht hogescholen en universiteiten in Nederland sparen voor gratis koffie voor zwerfjongeren. De campagne ‘Koffie, een warm momentje voor een ander,’ wordt gesteund door Sodexo Education.

Sodexo-restaurants

Bij aankoop van een kop koffie in een van de 32 Sodexo-restaurants op de deelnemende hogescholen en universiteiten ontvangen studenten een stempel op een spaarkaart. Bij een volle spaarkaart kunnen ze kiezen om zélf een gratis kop koffie te nemen of deze spreekwoordelijk te doneren aan een zwerfjongere.

Kerstvakantie

Na afloop van de campagne doneert Douwe Egberts een koffiemachine plus benodigde ingrediënten aan de Stichting Zwerfjongeren Nederland. Dak- en thuisloze jongeren kunnen daarmee op locatie de dag beginnen met een kop koffie.

De actie duurt tot 18 december, het moment waarop op de opleidingen de kerstvakanties beginnen.

Reageer op dit artikel