nieuws

Sodexo in beroep tegen gunning UvA

Catering

Sodexo heeft beroep aangetekend tegen de gunning van het cateringcontract van UvA (Universiteit van Amsterdam) en HvA Hogeschool van Amsterdam) aan cateraar Eurest, onderdeel van Compass Group.

Sodexo in beroep tegen gunning UvA

Dit heeft Gert-Jan van Druten, businessunitmanager van Sodexo Education, tegenover Folia Web bevestigd. Van Druten wil niet verder ingaan op de zaak, maar heeft wel laten weten dat er ‘wellicht weer een rechtszaak’ zal komen, zo meldt Foliaweb.

Bij de gunning van afgelopen voorjaar aan Sodexo stapten de verliezers, Vitam en Compass Group, naar de rechter. UvA-HvA besloot toen de aanbesteding over te doen. De winnaar van toen is nu de verliezer en pikt dat niet. Vitam (Sorbon) heeft geen bezwaar ingediend.

Foliaweb deed navraag bij juristen. Daaruit kwam naar voren dat er bij het indienen van een bezwaarschrift in een dergelijke kwestie geen andere weg resteert dan de gang naar de rechter. ‘Tenzij UvA en HvA besluiten de aanbesteding nog vóór een eventuele rechtszaak nietig te verklaring en opnieuw een aanbesteding uit te schrijven.’

Reageer op dit artikel