nieuws

Sodexo scoort goed tijdens eerste kwartaal

Catering

De omzet van Sodexo is tijdens het eerste kwartaal van haar fiscale boekjaar met 5,60 procent gestegen. De autonome groei – zonder rekening te houden met overnames en valutaverhoudingen – bedroeg 3,20 procent. Dat heeft de beursgenoteerde catering- en facilities-management services groep bekend gemaakt.

Sodexo scoort goed tijdens eerste kwartaal

Sodexo sloot het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2008-2009 af op 30 november. De toen genoteerde omzet bedroeg 3,98 miljard euro. Dit terwijl dat in dezelfde periode een jaar eerder € 3,76 miljard was. Binnen de divisie Food and Facilities Management services nam de omzet toe tot bijna 3,8 miljard euro. Hier bedroeg de autonome omzetgroei 2,7%. Het bedrijf verloor veel omzet in Groot Brittannie en Ierland. Op het Europese continent nam de omzet autonoom met 3,5% toe tot 1,32 miljard.

De cijfers zijn conform de verwachtingen, meldt Cash.be. Volgens de Belgische beurssite bevestigde Sodexo bovendien de prognoses, maar gaf anderzijds wel toe dat de economische crisis op de dienstverlening aan de bedrijfswereld begint te wegen.

Vertrouwen

In de meest recente editie van Misset Catering zei Peter van de Vorm (directeur foodservices Sodexo Nederland): ‘Een organisatie als Sodexo, die dagelijks meer dan een half miljoen consumenten mag begroeten in haar bedrijfsrestaurants, merkt het als het economisch wat minder gaat in Nederland.’

Van de Vorm ziet de toekomst voor Sodexo vanwege ‘de almaar groeiende cliëntportfolio, de toekomst met vertrouwen tegemoet’.

Zie ook: ‘Cateraars: echte klap kredietcrisis in 2009’

Reageer op dit artikel