nieuws

Sodexo: winstgroei, ondanks dalende omzet

Catering

Sodexo kende wereldwijd een winstgroei in de eerste helft van het boekjaar 2009/2010 ondanks een dalende omzet. Het bedrijf blijft wel voorzichtig in zijn vooruitzichten voor het hele boekjaar, maar mikt toch op een zeer lichte omzetgroei van de bestaande activiteiten en op een operationele winst tussen de 770 en de 790 miljoen euro.

Sodexo: winstgroei, ondanks dalende omzet

De wereldwijd opererende catering- en facilitaire onderneming die genoteerd is aan de beurs van Parijs sloot zijn eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 2009/10 af met een omzet van 7,5 miljard euro. Ofwel 1,7 procent minder is dan in de eerste helft van het vorige boekjaar.

De bedrijfswinst lag op 426 miljoen euro in de eerste helft van dit boekjaar. Volgens Sodexo-CEO Michel Landel is het economisch herstel nog erg beperkt in Europa en in Noord-Amerika.

Meer Sodexo:

Reageer op dit artikel