nieuws

Sodexo wint duurzame catering Award

Catering

Sodexo is met haar restaurant van het Stadhuis de winnaar van de ‘Duurzame Catering Award gemeente Amsterdam 2010. Op de tweede plaats belandde ook een Sodexo-restaurant, en op de derde plaats een restaurant van SAB.

Sodexo wint duurzame catering Award

De gemeente Amsterdam heeft in haar raamcontract al opgenomen dat het assortiment voor veertig procent uit biologische producten moet bestaan en dat er streekgerechten op de kaart moeten staan.

Sodexo is blij met de Award. ‘Het geeft ons nog meer stimulans om biologische producten in ons assortiment op te nemen’, zegt de cateraar.

De jury van de awarduitreiking prees het bedrijf om zijn couscous maaltijdsalade met pompoen en chutney en biologisch brood. ‘De gebalanceerde smaak, gestoeld op Marokkaanse traditie werd hoog gewaardeerd door een breed publiek’, meldde de jury.

Complimenten waren er ook voor Sodexo bij de GGD, met het gerecht ‘couscous salade met bospaddenstoelen, mini pompoen, geitenkaas en honing met oerbrood. De jury vond het kleine detail: een spuitje waar de honing in zat erg leuk.

Het broodje van SAB op stadsdeel West (bruin tarwebrood met crème fraîche, balsamico, Amsterdamse mosterd, blauwaderkaas en honing moest met mes en vork gegeten worden. Omdat gasten hierdoor verplicht moesten ontspannen en in het bedrijfsrestaurant hun lunch moesten nuttigen, leverde de cateraar daarmee een bijdrage aan de vermindering van de werkstress, zo meende de jury.

Opdrachtgever de gemeente Amsterdam is tevreden over de verrichte inspanningen en het enthousiasme bij de deelnemers. Gezamenlijk met medeorganisator Taskforce kijkt de gemeente of en hoe er een vervolg wordt gegeven aan deze verkiezing.

Reageer op dit artikel