nieuws

Sorbon-directeur De Neef op non-actief

Catering

Directeur Hens de Neef van UvA-cateraar Sorbon is vanwege een arbeidsconflict geen directeur meer van de cateringorganisatie. Dit wordt door De Neef bevestigd.

Sorbon-directeur De Neef op non-actief

Hij zegt wel dat er sprake is ‘van een ‘arbeidsconflict’. ‘Maar in mijn eigen belang kan ik er niets meer over zeggen’, zegt De Neef tegen Folia.nl. Hij zit thuis. Zijn mail wordt automatisch beantwoord zonder verdere mededelingen en zijn mobiele telefoon wordt niet opgenomen. Een boodschap kan daarop niet worden achtergelaten. ‘Ga maar eens met het personeel praten’, zegt hij nog wel, ‘er is veel meer aan de hand.’

Hoofd PZ opgestapt

Ook het hoofd personeelszaken van Sorbon, Lisette Alosery, is deze week plotseling opgestapt. Ze was iets meer dan een jaar in dienst, maar was het niet eens met de bedrijfsvoering. Over het vertrek van De Neef is het personeel van Sorbon nog niet officieel ingelicht, over het vertrek van Alosery wel.

Grote zorgen

Of De Neef uit eigen beweging is opgestapt of door zijn superieuren de laan is uitgestuurd, daarover laat hij zich niet uit. Uit een belronde langs verschillende personeelsleden van Sorbon blijkt dat het personeel van de cateraar zich ‘grote zorgen’ maakt. ‘We zwemmen,’ zegt een van de betrokkenen. ‘We vragen ons af hoe het nu verder moet,’ zegt een ander.

Campuscateraar

Sorbon is een campuscateraar die enige jaren geleden speciaal is opgericht om de catering van de UvA en HvA te verzorgen. De eigen huiscateraar van de UvA, Smaa, werd geliquideerd en deels door Sorbon overgenomen voor de symbolische prijs van 1 euro. Sorbon is een joint venture van de Brabantse partycateraar Maison van den Boer in Veghel en de bedrijfscateraar Vitam Catering uit Schijndel.

Telefonische reactie

Aandeelhouder Carla van Lingen (directeur Vitam Catering) laat in een telefonische reactie aan Misset Horeca weten dat Hens de Neef ziek is en zich distantieert van deze berichtgeving. Sorbon heeft vanaf 11 december versterking gekregen van Rob Benningen en Jørgen Vestjens.

Update 17-07-2009 Hens de Neef laat weten nooit op non-actief te zijn gesteld en op normale wijze uit elkaar te zijn gegaan.

Reageer op dit artikel