nieuws

Speciale voeding vóór operatie

Catering

Patiënten van het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede moeten in de toekomst speciale voeding krijgen voor een operatie. Voedingsonderzoekers van de universiteit in Wageningen onderzoeken het speciale dieet.

Speciale voeding vóór operatie

‘Twintig tot veertig procent van de patiënten is bij opname ondervoed’, constateert prof. Frans Kok van de afdeling Human voeding op de website Grootkeuken.nl.

‘Met Ziekenhuis Gelderse Vallei werken we daarom aan een studie waarin patiënten voordat ze worden geopereerd een speciale voeding krijgen. Na de operatie zetten we deze voeding voort. We hopen dat we zo het aantal complicaties kunnen terugdringen’, aldus Kok.

Door ondervoeding herstellen patiënten langzamer, zo is de ervaring van het ziekenhuis. Vandaar dat wordt het voedingspatroon van patiënten in samenwerking met de universiteit van Wageningen aangepast. Het gaat om een experiment.

Reageer op dit artikel