nieuws

Staatsdiner onderwerp in debat

Catering

Het staatsdiner van koningin Beatrix bij ontvangst van buitenlandse gasten was deze week onderwerp van gesprek tijdens een debat over kosten van het Koninklijk Huis. Slim werd er tijdens het debat ingespeeld door de ChristenUnie met als doel het veranderen van de menukaart.

Staatsdiner onderwerp in debat

Het staatsdiner moet een stuk Hollandser. Het moet absoluut streekproducten bevatten, vindt parlementariër Ed Ankel van de ChristenUnie. Volgens Anker hoeft een officieel staatsdiner geen spruitjeslucht te verspreiden, maar dient het wel streekproducten te bevatten.

De Volkskrant schrijft over het debat waarin de kosten van het Koninklijke Huis werden besproken. In de krant waarschuwt D’66’er Pechthold ‘dat Fransen als een gillend zijn weggelopen toen premier Den Uyl ze een broodje kaas serveerde’.

Reageer op dit artikel