nieuws

‘Sterren Europese partycateraars

Catering

De Epcas is een feit. De Europese partycateringkoepel werd dinsdag in het MECC in Maastricht officieel opgericht. De leden pleiten voor een Europese lobby en een sterrensysteem.

‘Sterren Europese partycateraars

Charles van Goch van projectbureau Mise en place is initiator, Rob de Jong (voorheen Martinair Partyservice, nu Advisary) is president en Europarlementariër Toine Manders steunt het initiatief volledig. Het gaat om de Epcas. Deze Europese partycatering-koepel beleefde dinsdagmiddag in beursgebouw MECC in Maastricht de officiële oprichting. Partycateraars uit Nederland, Duitsland, Engeland en België met meer dan 7,5 miljoen euro omzet per jaar waren aanwezig en gaven hun ja-woord.

‘Wetgeving treft jullie’
Na een introductie door Van Goch en De Jong en het voorstellen van de bedrijven door de leden zelf sprak Manders. Hj zei dat er veel wetgeving in Brussel wordt besproken die partycateraars direct aangaat. ‘Denk aan standarisatie, hygiëne, personeelsissues, alcohol- en rookbeleid. Dus alleen daarom al is het interessant dat jullie je verenigen.’

Lobby bij Europarlement
Manders pleitte ervoor dat de cateraars de Europarlementariërs uit hun land voeden met praktijkvoorbeelden. Ook zouden hete hangijzers via Brussel naar de cateraars gecommuniceerd moeten worden. Hoewel de situaties in ieder land erg bleken te verschillen vonden de leden het zeer nuttig om informatie uit te wisselen. Verder werd geopperd om te komen tot een sterrensysteem voor (de leden van) de Epcas. Maar een lobby in Brussel voor de specifieke problemen van partycateraars is volgens de deelnemers ‘enorm belangrijk’. ‘We worden vaak gelijkgesteld met regels voor horeca en dat is niet terecht’, aldus een van de aanwezigen.

Nederlandse cateraars
Voor Nederland waren Frans Bakker van Jaarbeurs Catering aanwezig, Gerard Kerkhoff van La Vie, Michael Hamann van Albron Party Productions, Sven Kuil van de Koninklijke Van den Boer Groep. De leden Bob Hutten en Jos Peeters (Arjan van Dijk Groep) konden niet aanwezig zijn. Er was nog een Nederlander in de zaal, Pieter-Bas Jacobse. Hij is managing-director bij de Engelse topcateraar Rhubarb. Duitsland werd vertegenwoordigd door Arena One, Broich Catering en Der Party Löwe en België door Gourmet Invent en Belgo Catering.

Reageer op dit artikel