nieuws

Taalstrijd Nederlandse en Belgische koks

Catering

De taalstrijd laait weer op. Vanavond nemen Nederlandse en Belgische koks het tegen elkaar op in Tien voor Taal. Het is de negende aflevering van de in totaal tien nieuwe uitzendingen.

Taalstrijd Nederlandse en Belgische koks

Het Nederlandse team bestaat uit Martin Kruithof, Angélique Schmeinck en Rudolph van Veen. Kruithof kookt twee sterren bij elkaar in De Lindenhof in Giethoorn, Schmeinck kookte op Michelin-niveau bij de Kromme Dissel in Heelsum en is nu freelance culinair creatieveling en Van Veen is vooral bekend als tv-kok.Zij nemen het op tegen de Vlaamse vakbroeders Felix Alen, Frank Fol en de Zweedse Belg Christer Elfving.

Verliezen
De presentatoren zijn Anita Witzier (foto) en Marcel Vanthilt. De winnaar is nog niet bekend. Eén vingerwijzing; enkele jaren geleden werd de taalstrijd tussen Nederlandse en Belgische culinaire cracks ook al uitgevochten. De Nederlandse equipe (Pierre Wind, Angélique Schmeinck en de Australische Nederlander Jamz Pool) verloor toen….

De uitzending van Tien voor Taal begint vanavond om 20.30 uur en is te zien bij de KRO op Nederland 1.

Reageer op dit artikel