nieuws

‘Terugval kaartverkoop door btw-verhoging

Catering

De voorgenomen btw-verhoging van het kabinet-Rutte op kaarten voor podiumkunsten leidt tot een terugval in kaartverkoop van 13,5 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van onafhankelijk bureau APE in opdracht van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP), zo meldde VVTP-voorzitter Erwin van Lambaart zondag.

‘Terugval kaartverkoop door btw-verhoging

Het bureau, dat de afgelopen jaren ook voor de overheid effecten van btw-veranderingen berekende, baseert zich op economische gedragsmodellen die aantonen wat bijvoorbeeld inflatie of prijsstijgingen voor effect op bestedingen hebben. ,,In combinatie met de effecten van de financiële crisis betekent dat in drie jaar tijd een terugloop van 30 procent in kaartverkoop´´, rekent hij voor.

Eerder meldde de VVTP al dat de kaartverkoop in 2010 met 10 procent is gedaald.

Reageer op dit artikel