nieuws

Testmoeder leidt tot betere zorg

Catering

Plannen en ontwikkelingen eerst voorleggen aan je bejaarde moeder en er dan pas verder mee aan de slag gaan. Of wellicht ook niet. Dat is de insteek van Jos van Boxtel manager zorg in zorgcentrum Padua te Tilburg.

Testmoeder leidt tot betere zorg

Van Boxtel sprak tijdens de eerste bijeenkomst van het ZorgGilde die plaats vond in het genoemde zorgcentrum. ‘Ik test nieuwe dingen altijd op mijn moeder uit. Ze is dus een testmoeder. Haar mening is voor mij belangrijk.’

Van Boxtel liet weten dat de weekendbezetting bij Padua is afgeschaft. Dat betekent niet dat er in de weekenden geen bezetting is, maar dat de bezetting dan niet onder doet voor andere dagen in de week. ‘In de weekenden willen mensen toch ook lekker eten en onder de douche?’

Het afschaffen van de weekendbezetting werd niet door iedere medewerker toegejuicht. Voor een aantal betekent het meer weekendwerk. ‘Als dat nodig is dan moet dat. Bij ons staat de cliënt centraal, niet de medewerker.’

Reageer op dit artikel