nieuws

Toch halal en koosjer eten stadhuis Utrecht

Catering

De catering in het Utrechtse stadhuis gaat halal en koosjer eten aanbieden. Het college heeft dat besloten op verzoek van verschillende raadsleden. Eerder werd het raadslid Gerda Oskam bedreigd na vragen over halal catering.

Toch halal en koosjer eten stadhuis Utrecht

D66-raadslid Oskam deed in juli de suggestie dat het gemeentelijke diversiteitsbeleid ook tot uiting kan komen in de cateringvoorziening binnen de gemeente. Enkele collega-raadsleden steunden haar voorstel. Het stadbestuur is het daarmee nu eens. De gemeente liet weten eveneens meer aandacht te willen besteden aan vegetarisch en biologisch voedsel. De gesprekken met de cateraar zijn inmiddels gestart.

Oskam is blij: ‘Ik ben zeer gelukkig met de reactie van het college van B & W! Het Utrechtse Stadhuis wordt nog opener en gastvrijer voor alle mensen met alle verschillende levensovertuigingen – religieus en niet religieus (of het nou om halal, of vegetarisch, of biologisch eten gaat)’, meldt ze op de lokale site van D66. ‘Ik ben zeer verheugd dat de gemeente ons idee oppakt. Mensen met diverse achtergronden en overtuigingen zullen zich nu veel meer welkom voelen op ons Utrechtse stadhuis, in onze raadzaal en in onze kantines.’

Lees ook:

Bedreigd na vragen over halal catering

Reageer op dit artikel