nieuws

Toename chipknip in bedrijfsrestaurants

Catering

Het gebruik van de chipknip in bedrijfsrestaurants en vendingmachines zal toenemen. Dat geldt ook voor de parkeerbranche. Dat verwacht betalingsverkeerverwerker Currence. De chipknip zal wel uit bijna alle winkels verdwijnen.

Toename chipknip in bedrijfsrestaurants

De ‘eigenaar’ van de chipknip, Currence, meldt in het Financieele Dagblad dat juist de pinpas door technologische ontwikkelingen interessanter voor kleine bedragen is dan de chipknip. De chipknip werd ruim tien jaar geleden geïntroduceerd als het ideale betaalmiddel voor kleine bedragen.

Het zou volgens een woordvoerder van Currence te ver gaan om te zeggen dat de chipknip dood is, want het aantal betalingen groeit nog. Currence wil benadrukken dat zij Chipknip blijft ondersteunen. Maar de miljarden transacties die de eigenaar voor ogen had, zijn nooit gehaald. Currence wil de chipknip herpositioneren als betaalmiddel voor onbemande verkooppunten, denlk aan snoepautomaten en parkeergarages. Currence voorziet dat het gebruik van de chipknip toeneemt in bedrijfsrestaurants.

Reageer op dit artikel