nieuws

Topkok kookt in verzorgingstehuis

Catering

Patron cuisinier Hans van Diest van De Seghesteen in Slochteren verzorgt op 1 mei een aspergelunch in verzorgingstehuis Ufkenshuis in Sidderburen. De bewoners mogen bij hem meekijken en proeven.

Topkok kookt in verzorgingstehuis

Het kijkje in de keuken is een dag eerder op Koninginnedag. Het idee voor de aspergelunch ontstond spontaan bij de topkok met een Bib Gourmand van Michelin. Op uitnodiging van het verzorgingstehuis nam hij een kijkje bij het nieuwe restaurantconcept dat ‘Eetkamer van Oranje’ heet. Naast een dagelijks menu kunnen bewoners à la carte eten. Ze betalen daarvoor een meerprijs van ca. €1,00. Ook gasten van buitenaf mogen een vorkje mee prikken.

Meer beleving
Door het restaurant open te stellen krijgt het verzorgingstehuis een open karakter en wordt meer een deel van de maatschappij, vertelt woordvoerster Roelynke Postma namens de zorggroep Fivelland waar Ufkenshuis onder valt.Verder is het nieuwe concept dat sinds 2006 in bedrijf is, vooral gericht op meer beleving. Gasten worden net als in een restaurant bediend aan tafel. Verder staat bevordering van het welzijn van de bewoners voorop. Ze worden gemotiveerd om samen te eten.

Keten van restaurants
Ufkenshuis is een van de acht locaties die deel van uit maakt van Fivelland. Het is de bedoeling dat ‘Eetkamer van Oranje’ een keten van restaurants wordt binnen de andere vestigingen van Fivelland. In ’t Olderloug in Slochteren is het restaurantconcept in iets kleinere vorm gestart.

Reageer op dit artikel