nieuws

Uitlevering ontvoerder Claudia Melchers

Catering

Een van de hoofdverdachten in de ontvoeringszaak van cateraar Claudia Melchers, Izaan M., wordt door Brazilië uitgeleverd aan Nederland. M. wordt over twee maanden verwacht.

Uitlevering ontvoerder Claudia Melchers

Het besluit van de Braziliaanse justitie werd donderdag bekend gemaakt door het openbaar ministerie (OM) in Amsterdam. De zitting had dinsdag plaats in Brasilia. Tien rechters besloten unaniem tot uitlevering. Volgens een woordvoerster van justitie kan M. nog in cassatie gaan tegen de uitspraak, maar de kans dat daarin anders wordt beslist, is volgens haar erg klein. Naar verwachting zal de verdachte eind februari of begin maart in Nederland arriveren.

Losgeld nooit betaald
De Nederlandse officier van justitie Betty Wind, die de zaak behandelt, was bij de zitting aanwezig. Zij heeft niet met de verdachte gesproken. De eigenaresse van CMC Catering (foto) werd op 12 september vorig jaar ontvoerd uit haar woning in Amsterdam Oud–Zuid. De kidnappers eisten 300 kilo cocaïne. Melchers beloofde hun in plaats daarvan 5 miljoen euro. Dat geld zou ze betalen na haar vrijlating. Drie dagen later kwam ze in de buurt van Arnhem vrij. Het losgeld is nooit betaald.

Hulpjes veroordeeld
Begin vorige maand veroordeelde de rechtbank in Amsterdam al drie ’hulpjes’ bij de ontvoering. Quintin W. (38) kreeg zes jaar celstraf, de 45–jarige Patricio W. moet drie jaar de gevangenis in, waarvan één voorwaardelijk. Louellar R. (40) werd schuldig bevonden aan poging tot afpersing, wat haar twee jaar cel opleverde, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Het proces van Lorenzo M. is uitgesteld totdat zijn neef Izaan aan Nederland wordt uitgeleverd.

Reageer op dit artikel