nieuws

Uitstekend resultaat Albron over 2006

Catering

2006 was een uitstekend jaar voor Albron. De cateraar uit De Meern zag haar omzet met 8% groeien tot € 239 miljoen. Het gezonde rendement bleef behouden, meldt Albron bij de presentatie van het jaarverslag.

Uitstekend resultaat Albron over 2006

Bij Albron, de grootste zelfstandige cateraar van Nederland, was de EBITA (winst voor rente, belastingen en afschrijvingen) 5% van de omzet. Dat was ook het geval in 2005. Het nettoresultaat nam toe met 16%. De uitstekende cijfers hebben zeker ook te maken met het verwerven van grote nieuwe contracten, zoals met TNT, ECT, de Universiteiten van Tilburg, Eindhoven en Wageningen en Paleis Soestdijk.

Awards voor beleid

Albron scoorde ook op het gebied van sociale innovatie en kwaliteit werden in de markt opgemerkt en gehonoreerd: Albron ontving zowel de AWVN Innovatietrofee 2006 als de TNO Certification B.V. Award 2006. De cateraar investeerde in 2006 met succes in onder meer product- en formuleontwikkeling en een meer evenwichtige personeelsopbouw.

Inspelen op eetbehoeftes

Hiernaast lanceerde de cateraar de Studentenmonitor en de Beter Eten Monitor. De eerste monitor is gericht op de lunchwensen van de studenten in Nederland en met het tweede onderzoek kunnen de culinaire voorkeuren van bewoners in verzorgings- en verpleeghuizen in kaart gebracht worden. De verkregen informatie uit de monitors stelt Albron nog beter in staat het meest optimale productassortiment op locatie vast te stellen.

Menu-engineering

In de presentatie van het jaarverslag woensdag gaf Albron aan ‘haar rol van dé kwaliteitscateraar van Nederland verder te willen verankeren’. Jouke van der Veer, Chief Financial Officer: ‘Door middel van verdere innovatie op een breed front, onder andere via menu engineering en logistiek, willen wij het eten en drinken op onze locaties nog aantrekkelijker, lekkerder en gezonder maken met de juiste prijs-kwaliteitsverhouding.’

Reageer op dit artikel