nieuws

Uitwonende studenten lunchen gezonder

Catering

Uit onderzoek onder ruim 10.000 Nederlandse studenten is gebleken dat uitwonende studenten gezonder lunchen. In Haarlem eten ze het meest avontuurlijk. Deze en nog meer opmerkelijke resultaten zijn afkomstig uit de Studentenmonitor van Albron.

Uitwonende studenten lunchen gezonder

Binnen een maand vulden ruim 10.000 studenten op de door de cateraar speciaal voor ingerichte website www.whatsyourflavour.nl tal van vragen over eetgedrag in. Dit leidde tot de Studentenmonitor waarvan gisteren de resultaten bekend werden gemaakt.

Quick Bite
Albron deelde de eetgewoonten van de studenten in vijf categorieën in: Quick Bite, Go Healthy, Have it like Home, Be Surprised en Fuel Up. Op basis van deze indeling bleek dat uitwonende studenten gezonder lunchen en in Haarlem studenten zitten die het meest avontuurlijk zijn op eetgebied. Die in Eindhoven zijn het meest gehecht aan moeders vertrouwde kost en in Nijmegen zijn ze het meest gezondheidsbewust.

Groeimarkt
Eerder bracht Albron de eetgewoonten van Nederlanders in kaart via de Consumentenmonitor. Deze eerste Studentenmonitor helpt de cateraar uit De Meern om nog beter in te spelen op de groeimarkt die schoolcatering is. Meer resultaten van de Studentenmonitor zijn te vinden in de special over schoolcatering in de komende editie van Misset Catering.

Reageer op dit artikel