nieuws

UvA-HvA moeten gunning cateringcontract opnieuw beoordelen

Catering

Er hoeft geen nieuwe aanbestedingsprocedure te komen voor de catering van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA), maar de gunning van de catering aan Sodexo moeten beide onderwijsinstellingen wel opnieuw beoordelen. Dat heeft de rechter op 1 april besloten in een kort geding dat was aangespannen door de cateraars Compass Group en Vitam tegen de UvA-HvA.

UvA-HvA moeten gunning cateringcontract opnieuw beoordelen

Beide onderwijsinstellingen gunden eind februari na een aanbestedingsprocedure het nieuwe cateringcontract aan cateraar Sodexo, maar Compass Group en Vitam gingen daar niet mee akkoord. Ze stapten naar de rechter en eisten uitsluiting van Sodexo of het overdoen van de hele aanbesteding.

‘De uitspraak is ingewikkeld en omvangrijk,’ zegt projectleider Wim van der Meer. ‘In die zin kan ik er nog niet zo veel over zeggen. Maar het valt ons natuurlijk wel tegen. We waren dit geding heel positief ingegaan.’

De eisers in het geding, Compass en Vitam, vonden dat UvA-HvA op onjuiste gronden het nieuwe cateringcontract hadden gegund aan Sodexo. Voor zover nu bekend, is de rechter het daar niet helemaal mee eens, maar in het gunningsproces zijn wel dingen mis gegaan, onder meer met de presentaties: zo mochten lang niet alle cateraars hun producten tijdens een presentatie aan de man brengen. De rechter vindt dat niet eerlijk.

‘We gaan komende dagen of weken kijken wat precies de uitspraak is, daarna gaan we een besluit nemen over de consequenties ervan en eventueel een nieuw tijdspad bepalen,’ zegt Van der Meer. De uitspraak van de rechter hoeft volgens hem niet te betekenen dat Sodexo nu niet meer de nieuwe cateraar van UvA-HvA is. ‘We gaan de zaak opnieuw bekijken. Dat zou kunnen betekenen dat we opnieuw uitkomen bij Sodexo.’

In de oorspronkelijke tijdsplanning zou Sodexo op 3 juni de catering overnemen van Sorbon (Vitam). Of die datum gehaald kan worden is niet zeker meer.

Reageer op dit artikel