nieuws

Vakbonden en Veneca nog niet eens over cao

Catering

De vakbonden en de Veneca praten maandag 3 maart verder over een nieuwe cao voor de contractcatering. Vorige week werd er volgens FNV Catering ‘stevig onderhandeld’. Over een aantal onderwerpen is overeenstemming, maar over een erg belangrijk onderwerp liggen de partijen nog uit elkaar.

Vakbonden en Veneca nog niet eens over cao

De werkgeversvereniging en de vakbonden zijn het vooral nog oneens over de salariëring van cateringmedewerkers, meldt FNV-bestuurder Harry de Wit (foto) aan Misset Catering.

‘Op maandag 3 maart staat het volgende overleg gepland en als we allebei een beetje water bij de wijn doen verwacht ik wel dat we er dan uit komen’, is De Wit positief. Op enkele punten is al wel overeenstemming bereikt, onder meer over het jeugdloon en pensioenafspraken.

De cao-commissie van FNV Catering zal de stand van zaken op 10 maart bespreken in een intern overleg. De nieuwe cao zou in moeten gaan op 1 april aanstaande. De belangrijkste wens van cateringmedewerkers ten aanzien van de nieuwe cao was meer loon, zo bleek uit onderzoek.

De Wit begrijpt die wens erg goed. ‘Er wordt fors meer omgezet in de catering dus het zou niet meer dan logisch zijn dat er een loonsverhoging komt’, zegt hij in een interview.

Lees hier meer over de wensen van FNV.

Reageer op dit artikel