nieuws

Veel meer vraag naar kantoorfruit

Catering

Kantoorfruit is in korte tijd een stuk populairder geworden. Dat heeft fruitleverancier De Groene Tas bekend gemaakt. Het aantal bedrijven dat zijn werknemers gratis fruit geeft is zelfs ‘explosief gestegen’, meldt de fruitleverancier.

Veel meer vraag naar kantoorfruit

Deze stijging is vooral te danken aan ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman, die suggereerde dat de overheid de consumptie van fruit op de werkvloer zou moeten stimuleren. ‘Veel bedrijven blijken niet op overheidsingrijpen te willen wachten’ aldus Sieger Koeman, projectleider Werkfruit en directeur van fruitleverancier De Groene Tas. ‘Normaal gesproken hebben we enkele nieuwe klanten per week. Sinds die oproep tientallen.’

Volgens Koeman zien steeds meer bedrijven in dat gratis fruit geen kostenpost is, maar juist een investering. ‘Op veel kantoren is het veel makkelijker en goedkoper om te snoepen. Voor een goede gezondheid kun je beter af en toe fruit eten. Minder overgewicht en meer vitamines betekenen minder ziekteverzuim. Daar is iedereen bij gebaat.’

CDA-Kamerlid Sabine Uitslag onschrijft dat. ‘Ook ik merk dat steeds meer werkgevers grote schalen fruit neerzetten voor hun personeel. Juist in deze tijden van crisis, waarin het zaak is om al je goede medewerkers bij je te houden, kan dat heel belangrijk zijn.’ Zie www.werkfruitonline.nl.

Reageer op dit artikel