nieuws

Vega-logo op catering Lowlands

Catering

De catering op het Lowlands-festival is al jaren zeer divers. Ook vegetarische bezoekers komen aan hun trekken. Om het nog duidelijker te maken dat ze inderdaad hun verantwoorde gerecht tot zich nemen is een speciaal logo ontwikkeld.

Vega-logo op catering Lowlands

Het logo wordt vanaf morgen tijdens A Campingflight to Lowlands Paradise, zoals het festival in Biddinghuizen officieel heet, geïntroduceerd. Alle cateraars die vegetarisch eten verkopen, zullen dat kenbaar maken op hun banners en prijslijsten door middel van dit logo. Het aandeel vegetarisch eten stijgt al enkele jaren op Lowlands.

Ook houdt Oxfam Novib een Food & Fun Fair, hier wordt alleen eerlijk geproduceerde food & beverage aangeboden. Op vrijdagavond is een proeverij met biologische champagne en de gerechten die in het restaurant te krijgen zijn, zoals couscoussalade en Turkse pizza. ‘De vraag is natuurlijk of eerlijk verhandeld, biologisch geteeld eten ook nog lekker is’, aldus Oxfam Novib. Met de Food+ Fun Fair wil de organisatie, die strijdt tegen honger in de wereld en die ontwikkeling bevordert, aandacht vragen voor de noodzaak om wereldhandel eerlijker te maken. .

Op het festival vindt een omslag naar gezondere catering plaats. Fruitsappen en verse wokmaaltijden gaan sinds een paar jaar boven cola en patat. La Place van V&D wordt een steeds grotere speler. Dit jaar is er voor het eerst een compleet visrestaurant.

Lowlands (muziek, cabaret, kunst en film) is dit jaar van vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus en is uitverkocht. Er worden in het weekend 55.000 festivalgangers verwacht.

Reageer op dit artikel