nieuws

Veneca-cateraars lijden vier procent omzetverlies

Catering

De omzet van de Veneca-cateraars is in 2009 met vier procent gedaald. Werd in 2008 nog 1,23 miljard euro gehaald, vorig jaar was dat ‘maar’ 1,18 miljard euro. De pijn zat vooral in bedrijfs- en zorgrestaurants. Ook het aantal opdrachtgevers nam af, met 2,9 procent.

Veneca-cateraars lijden vier procent omzetverlies

Dat blijkt uit het Jaarbericht 2009 van de Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties). De branchevereniging meldt dat haar contractcateraars met de totale omzet van 1,18 miljard euro terug zijn op het niveau van 2007. Vooral de omzet in de zorg (91,8 miljoen euro) bleef met min tien procent, zwaar achter.

Ook in de bedrijfscatering (1 miljard euro) was een bovengemiddelde daling van vijf procent. De omzet in de onderwijssector (dik 85 miljoen euro) stak er met plus 12 procent met kop en schouders boven uit.

Opvallend was dat het aantal opdrachtgevers in het onderwijs flink af nam, met 7,8 procent. Nog sterker was de daling bij instellingen, min 11,7 procent. En ook in de bedrijfscatering hadden de Veneca-cateraars vorig jaar minder opdrachtgevers; min 2,2 procent.

Meer cijfers en ontwikkelingen bij de Veneca-cateraars in het komende nummer van Misset Catering. Verschijningsdatum: 29 juni.

Reageer op dit artikel