nieuws

Veneca lanceert digitale aanbestedingshulp

Catering

Veneca, de vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties, komt met een digitale aanbestedingstool. De lancering ervan vindt plaats tijdens de Veneca Jaarbijeenkomst op vrijdag 4 juni in Stadskasteel Oudaen in Utrecht.

Veneca lanceert digitale aanbestedingshulp

De ‘Aanbestedingsroute Contractcatering’ zoals de tool heet, of kortweg ARC, is vergelijkbaar met het aangifteprogramma van de Belastingdienst. ‘Je wordt als opdrachtgever door de aanbesteding geleid en het eindresultaat is een heldere en volledige offerteaanvraag waar een cateraar direct mee aan de slag kan.’

Dit zegt Roeland Lundahl van het bedrijf Imachine dat de tool ontwikkeld heeft.

Volgens hem zit het voordeel in de tijdbesparing en de volledigheid van de aangeleverde gegevens. ‘Er gaat geen tijd meer verloren door het ontbreken van gegevens of miscommunicatie. Ook richtlijnen en regelgeving zijn verwerkt in de digitale aanbesteding. Alles wat relevant is, komt aan bod.’

De tool van Veneca is webbased en biedt verschillende aanbestedingsroutes met daarbij een programma van eisen toegespitst op de verschillende mogelijkheden van contractcatering. Bijvoorbeeld voor overheid of bedrijfsleven.

Reageer op dit artikel