nieuws

Verburg: geen extra geld voor schoolfruit

Catering

Minister Gerda Verburg van Landbouw vindt het genoeg als de Europese Commissie en de 27 EU-landen in totaal 180 miljoen euro op tafel leggen voor een Europees programma van schoolfruit. De landbouwcommissie van het Europarlement wil 500 miljoen euro, maar dat vindt Verburg veel te veel.

Verburg: geen extra geld voor schoolfruit

Dat bleek dinsdag tijdens overleg van EU-ministers van Landbouw in Luxemburg. De schoolfruitplannen van de Europese Commissie stonden daar op de agenda. De Commissie wil volgend jaar 90 miljoen euro vrijmaken, mits de EU-landen in totaal eenzelfde bedrag uitgeven.

Verburg steunt het voorstel, mede omdat Nederland zelf al een programma heeft voor groente en fruit voor kinderen. Maar ze waarschuwt voor extra administratieve rompslomp en ze vindt dat het al bestaande Nederlandse programma meegerekend moet worden bij Nederlandse financiële bijdrage.

Reageer op dit artikel