Verschil tussen seksen in bedrijfsrestaurant

Verschil tussen seksen in bedrijfsrestaurant

Er is wezenlijk verschil in de manier waarop mannen en vrouwen zich gedragen in het bedrijfsrestaurant. Mannen vallen voor nieuwe dingen maar wennen zich snel een routine aan, vrouwen shoppen telkens weer om te zien wat er is.

Dit heeft gevolgen voor de ideale inrichting van het bedrijfsrestaurant. Een bedrijf met veel vrouwelijke werknemers, kan de omzet verhogen door een gevarieerd en breed aanbod. Een voornamelijk masculien bedrijf hoeft niet persé een breed assortiment te hebben, maar doet er goed aan regelmatig iets nieuws te bieden.

Dit is de uitkomst van onderzoek van de Wageningen Universiteit (WUR) naar keuzegedrag in het Restaurant van de Toekomst. Daaruit bleek dat mannen bij een ongewijzigd assortiment na enkele dagen een vaste routine hebben. Vrouwen daarentegen shoppen elke keer weer rond in het hele assortiment.

Schoenen kopen

Volgens Kees de Gooijer van de WUR gedragen vrouwen zich in het bedrijfsrestaurant alsof ze schoenen kopen. ‘Ze beginnen met winkelen, kijken eerst naar wat er allemaal is en beslissen daarna pas welke kleur en wat voor soort schoenen ze willen hebben.’

Daarnaast gaven mannen in een vragenlijst aan dat nieuwe items belangrijk zijn in het maken van hun keuze, vrouwen gaven juist aan dat gezondheid en dierenwelzijn essentiële gegevens zijn.

Ook bleek dat het gedrag, van zowel mannen als vrouwen, door de week verandert. Tegen het weekend eet men meer eiwitten en vetten dan aan het begin van de week.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.