nieuws

Vervolg op smaaklessen Pierre Wind

Catering

De smaaklessen op basisscholen – bedacht door Pierre Wind en uitgevoerd door InnovatieNetwerk – krijgen een vervolg. InnovatieNetwerk is nu bezig met het project Samen Goed Eten.

Vervolg op smaaklessen Pierre Wind

Samen goed Eten brengt het belang van een goede maaltijd in goed gezelschap onder de aandacht. Voor basisscholen betekent dit bijvoorbeeld dat er tussen de middag bij het overblijven niet uit de broodtrommel gegeten wordt, maar aan een gedekte tafel.

Innovatienetwerk is gestart met een studie naar het effect van goed eten op scholen. Hans Rutten, stafmedewerker van InnovatieNetwerk: ‘Scholen die vele werk maken van eten, rapporteren dat hun kinderen meer alert zijn en dat er betere resultaten zijn.’

Apetito

Het InnovatieNetwerk heeft ook enkele scholen als voorbeeld bestempeld. Bijvoorbeeld twee scholen in Amsterdam. Eén verstrekt warme maaltijden, geleverd door Apetito. De ander bereidt in de keuken verse drie gangen lunches via Tijd voor Eten.

Vooralsnog is het Innovatienetwerk van mening dat er meer vaste structuur moet komen voor de scholen. ‘Goede initiatieven zijn nu vaak gebaseerd op het enthousiasme van enkele ouders of leerkrachten. Er zit geen structuur in. Nederland heeft – in tegenstelling tot veel andere landen – geen traditie als het gaat om schoolmaaltijden. Er zijn maar weinig landen waar kinderen zo vaak thuis eten of op school uit hun broodtrommeltje.’

Ook de Lunchwaaier is een onderdeel van Samen Goed Eten.

Reageer op dit artikel